1e Kerstdag 2017

Dit jaar zijn wij op 1e kerstdag weer geopend voor lunch en diner, op deze dag serveren wij een feestelijk 5 gangen menu inclusief een glas Champagne. Voor de lunch ontvangen wij u graag tussen 12:00 uur en 13:00 uur, voor het diner bent u vanaf 18:00 uur van harte welkom!

 

MENU

 

Kingkrab | aardappel | kaviaar | beurre blanc

Tarbot | wortel | venkel | sinaasappel | langoustine

Kalfszwezerik | paddenstoelen | kalfsjus

Entrecote | schorseneren | dragon | eigen jus

Citroen | creme fraiche | ananas | karamel

 

5 gangen menu inclusief Champagne

€ 75,00 per persoon

Reserveren kan via onze website of bel met 010-4130371

 

Wij hebben iets te vieren…

U bent van harte uitgenodigd!

 

Michelin Bib Gourmand 10 Jaar

In 2017 zijn wij alweer 10 jaar in het bezit van een Bib Gourmand, een waardering van Michelin voor een onverslaanbare prijs-kwaliteitverhouding. Nu vinden wij dit zelf een hele mijlpaal, en dat moet gevierd worden. Op passende wijze wel te verstaan!

10 GANGEN BIB GOURMAND MENU

Een beetje nostalgie kan op zo’n moment geen kwaad. We zijn ons archief (en brein) ingedoken en hebben een menu samengesteld met uw en onze meest favoriete dishes van de afgelopen 10 jaar. En oordeelt u vooral zelf, maar wij vinden het een fantastisch menu geworden. We kunnen niet wachten deze dishes voor u te bereiden.

Om maximaal te genieten van dit bijzondere menu, serveren wij dit op alle zondagen in oktober, november en december vanaf 14:30 uur. Een heerlijke, relaxte, lange en luie zondagmiddag in het bruisende Scheepvaartkwartier. Dat genoegen mag u zichzelf best gunnen, vinden wij. Ons jubileum is er tenslotte mede dankzij u!

Speciale jubileum menuprijs: € 75,00 Reserveren? Dat kan via onze website  www.huson.nl/reserveren of bel met 010-4130371 met de vermelding 10 gangen bib menu.

10 GANGEN BIB GOURMAND MENU

Tonijn | soft-shell krab | wasabi

Zeebaars | ceviche | kumquat | Jalapeno | mais

Dim-sum | garnaal | bamboo | gember

Pata Negra | pimiento del piquillo | sardien

Risotto | inktvis | chorizo | garam massala

Tarbot | aardappel | truffel | eidooier

Pluma de Iberico | citrus | sesam | aubergine

Black Angus rund | mosterd | ui | pastinaak

Cheesecake | citroen | Napoleon

Chocolade | amarena kers | marsepein

Vacatures Restaurant Huson

Wegens aanhoudende drukte zijn wij op zoek naar enthousiaste collega’s! Heb jij de nodige ervaring die je hier goed kan gebruiken en wil jij de samenwerking met ons aangaan? Neem dan contact met ons op.

 

Wij zijn op zoek naar de volgende medewerkers:

  • + Medewerkers bediening (fulltime en parttime)
  • + Medewerkers keuken (fulltime) met eventuele doorgroei mogelijkheid tot Sous-Chef

Wij hebben je het volgende te bieden:

  • + Werkweek van ± 40 uur
  • + Verantwoordelijke functie
  • + Flexibele roosters
  • + Parkeervergunning
  • + Reiskostenvergoeding
  • + Passend salaris bij functie/ervaring
  • + Ruimte voor ideeën/initiatieven
  • + Lekker personeelseten
  • + En natuurlijk de leukste collega’s

 

Alle vacatures zijn per direct beschikbaar. Heb je interesse of vragen over deze functies, stuur dan een e-mail met de betreffende vacature naar werken@huson.nl

Gelieve onderstaande gegevens vermelden:

  • +Naam
  • +Adres
  • +Telefoon
  • + C.V.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Pasen 2017

 

Net als afgelopen jaar organiseren wij wegens een groot succes ook dit jaar weer een bruisende Paasbrunch.  Kom op 1e of 2e Paasdag langs met vrienden of familie voor een heerlijke middag bij Huson. U bent vanaf 11:00 uur van harte welkom. De tafels zullen rijk gevuld zijn met o.a. croissants, gerookte zalm, eieren, paasbroden en nog heel veel ander lekkers. Deze brunch bieden wij aan inclusief een glas bubbels voor € 32,00 per persoon. Wees er als de Paashaas bij!!  Reserveren? Dat kan via onze website of bel met 010-4130371.

Vacature bediening – fulltime/parttime

Restaurant Huson in Rotterdam is sinds 2003 een bijzondere culinaire verschijning in de prachtige wijk het Scheepvaartkwartier. Bij ons wordt er met passie en trots gewerkt aan een beleving waarvan wij hopen dat de gasten deze zullen onthouden.

Als gastheer/gastvrouw ben jij het visitekaartje van Restaurant Huson. Heb jij het in je om elke dag samen met je collega’s te zorgen dat de gasten een heerlijke middag/avond beleven, en ben jij de enthousiaste, zelfverzekerde en gemotiveerde collega die we zoeken? Solliciteer dan nu!

De vacature is per direct beschikbaar. Heb je vragen of interesse in deze functie, schrijf dan een bericht per e-mail naar info@huson.nl

 

 

Wij hebben je het volgende te bieden:

 

 

  • + Verantwoordelijke functie
  • + Een gezellige werksfeer
  • + Flexibele roosters
  • + Parkeervergunning
  • + Reiskostenvergoeding
  • + Passend salaris bij functie en ervaring
  • + Ruimte voor ideeën/initiatieven
  • + Fulltime of parttime dienstverband
  • + Lekker personeelseten
  • + en natuurlijk de leukste collega’s

Graag de volgende gegevens bijvoegen

Naam

Adres

Telefoonnummer

en vergeet je CV niet!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Vacature zelfstandig werkend kok / chef de partie

Restaurant Huson in Rotterdam is sinds 2003 een bijzondere culinaire verschijning in de prachtige wijk het Scheepvaartkwartier. Bij ons wordt er met passie en trots gewerkt aan een beleving waarvan wij hopen dat de gasten deze zullen onthouden.

Omdat wij het niet alleen kunnen, zijn we op zoek naar een chef de partie/zelfstandig werkend kok.

Heb jij de verantwoordelijkheid in je zitten om zelfstandig een partie te draaien en samen met ons te zorgen voor een vlot verloop van het servies, dan is dit je kans om te solliciteren.

De vacature is per direct beschikbaar. Heb je vragen of interesse in deze functie, schrijf dan een bericht per e-mail naar info@huson.nl

 

 

Wij hebben je het volgende te bieden:

  • + Verantwoordelijke functie
  • + Een gezellige werksfeer
  • + Flexibele roosters
  • + Parkeervergunning
  • + Reiskostenvergoeding
  • + Passend salaris bij functie en ervaring
  • + Ruimte voor ideeën/initiatieven
  • + Fulltime dienstverband
  • + Lekker personeelseten
  • + en natuurlijk de leukste collega’s

 

 

 

Graag de volgende gegevens bijvoegen

Naam

Adres

Telefoonnummer

en vergeet je CV niet!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Huson in de NRC

NRC: We kregen de middag die we ons hadden voorgesteld

Frank van Dijl

Huson daar hadden wij zin in
Foto Rien Zilvold

Dáár hadden we nou eens zin in: dat onbestemde deel van de zondagnamiddag zoekbrengen in een prettig restaurant. Buiten is het drie graden, binnen zit jij — in aangenaam gezelschap en met een glas cava in de hand — de kaart te bestuderen. Langzaam hult de straat waarop je uitkijkt zich in het januariduister, voorbijgangers zetten hun kraag op, terwijl het ene na het andere gerecht op tafel verschijnt. Een tram met beslagen ruiten slangt zich door de bocht, in het restaurant klinken kout, getinkel van bestek, gerinkel van glazen.

Zó’n middag hadden we ons voorgesteld en dat was precies wat we kregen bij Huson.

Wij zijn om half vier de eersten, we krijgen een ruime ronde tafel aan het raam met comfortabele draaistoelen. Anderhalf jaar geleden verkocht Frank Huson de zaak aan zijn souschef Mark van Wijngen die de naam aanhield en ook trouw bleef aan de standaard die in 2003 werd gezet. Het restaurant is nu zeven dagen per week open, op zondag van half drie tot half acht, en altijd staat Van Wijngen in de keuken, zoals de enthousiaste jongeman die ons bedient ons verzekert.

De kaart is opgedeeld in bites, signature dishes en desserts. Per tafel kun je ook het bib-gourmandmenu kiezen (drie gangen 35 euro, vier gangen 45 euro — telkens keuze uit twee gerechten), maar wij gaan à la carte want we zijn nieuwsgierig naar al die prettig geprijsde gerechtjes. Twee gerechten staan nadrukkelijk als main dish op de kaart. Daarvan neem ik in elk geval „tarbot | bloemkool | ansjovis | beurre blanc”. (Het staande streepje, ook wel het sluisteken genoemd, heeft de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen in de horeca.)

De bloemkool bij het hoofdgerecht (23 euro) herken ik naderhand als die van de amuse die we bij de cava kregen. Drie bereidingen: gefrituurd, gebakken en als crème met piccalillysaus, een goede binnenkomer. Zelf zou ik het hoofdingrediënt van een amuse niet zo nadrukkelijk laten terugkomen in een ander gerecht, maar misschien moet ik niet op elke slak zout leggen. Nu ik dat toch doe: ik had wel meer willen proeven van de ansjovis. De tarbot is perfect gegrild, de saus is mooi romig waarbij het schuim van gember een luchtige tegentoon vormt.

Maar nu loop ik op de feiten vooruit, want eerst bestelden we van de bites de oesters met mango, komkommer en rode peper (7 euro) en de mini-garnalenkroketjes (8 euro). De oesters komen uit Zeeland en zijn zacht-zilt, het pepertje doet dienst als accent aigu.

Aan het vorig leven van Huson — ooit begon Yamamoto Hiroaki, nu van Japanese Cuisine Yama, hier aan de Rotterdamse poot van zijn culinaire loopbaan — herinnert de dim-sum (11 euro) met vulling van gamba en schuim van gember en citroenrasp. Hiervan had de smaak wat mij betreft geprononceerder gemogen; het geheel bleef aan de veilige kant. Mijn vrouw had de tartaar met krokante zwezerik en kwarteleitje (16 euro) dat van haar „een kwart minuut korter” had gemoeten: bij haar luistert het nogal nauw soms. Het vlees was met een mes gehakt en was goed aangemaakt (mocht ik even proeven).

Tegenover mijn tarbot kwam voor mijn vrouw „geroosterde zalm | komkommer | yuzu | tempura” (13 euro) op tafel. De zalm was aan een zijde licht geroosterd, de tempura was van shii-take. In het gerecht speelde, zonder dat daarover tussen sluistekens was gerept, crème van avocado een verbindende rol. „Dit heeft wat zoete tonen,” oordeelde mijn vrouw, er tevreden bij kijkend.

Broodboterpudding (10 euro) en Irish coffee sabayon (10 euro) completeerden de maaltijd. Als ergens sabayon op de kaart staat, aarzel ik geen moment; alleen al daarom houden we Huson erin, want deze is goed, al had ik gehoopt op net iets meer whisky.

Frank van Dijl is culinair recensent

Sfeer: Modern, informeel-hoffelijk

Eten: Verfijnd, mediterraans met snufje Aziatisch

Prijs: Signature dishes 11-23 euro

Huson

Scheepstimmermanslaan 14
Rotterdam

Link

https://www.nrc.nl/nieuws/2017/01/12/we-kregen-de-middag-die-we-ons-hadden-voorgesteld-6162989-a1540899

SIGNATURE DISHES LUNCHMENU

2016 ligt weer achter ons… Net als onze vakantie waarin we helemaal tot rust zijn gekomen. Wij zijn er weer om met verse energie vol tegenaan te gaan. We beginnen dit jaar met een speciaal menu!!! In de maanden januari en februari biedt Huson een heel bijzonder lunchmenu aan. Het exclusieve Signature Dishes Lunchmenu van chef kok Mark van Wijngen bestaat uit de drie meest geserveerde gerechtjes van 2016! Heel januari en februari voor een speciale prijs van €30 p.p. en is uitsluitend per tafel te bestellen.

Graag bij de reservering melden dat u gebruik wilt maken van ons menu.

Bekijk alle Signature Dishes.

 

Vacature: zelfstandig werkend kok – gastheer/gastvrouw

Wij zijn voor Restaurant Huson op zoek naar een zelfstandig werkend kok en gastheer/vrouw om ons jonge, enthousiaste team te ondersteunen. Ben jij een gedreven collega die wij zoeken? Stuur ons dan een mailtje met je gegevens en motivatie. Restaurant Huson is in 2003 geopend en is bekroond met een Bib Gourmand, een waardering voor een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Wij zijn 7 dagen geopend, Maandag tot en met Vrijdag voor lunch en diner, Zaterdag alleen diner en Zondag vanaf 14:30.

Heb je interesse? Laat het ons weten.

flyer-fb-front